last month! this time for real! i swear!

Nedeľa, približne 14:11. V piatok ma niečo solídne poštípalo na chodidle. Tak teraz ležím na posteli a smrdím ako ocot. To proste chceš.

Ako pozerám do diára, mám pred sebou cca posledné tri týždne môjho au-pair dobrodružstva. Svoj zoznam toho, čo chcem v rámci Viedne a okolia stihnúť už asi nestihnem splniť (napr Prater, Opera, vidieť prístav a nejaký pekný zámok na kraji mesta a ako bonus Hallstatt). Aspoň mám dôvod sa sem vrátiť, že áno? ;) Okrem iného som dostala správu od exHM z USA, že v polke augusta prídu do Viedne na deň a odtiaľ do Maďarska.. Hmmm. Ako obyčajne zas niečo premeškám. :/ (ako tradične som v rámci roku v USA premeškala minimálne jednu svadbu, narodenie dieťaťa atp.) Zatiaľ to nevyzerá ani na Londýn a stretko s Lenie. Ale zas som stihla dať výlet na SVK a doniesť nejakú batožinu :D Okrem iného ešte sa naposledy pôjdem najesť na svoje obľúbené miesta a to bude koniec mesiaca ani sa nenazdám (all you can eat - check; teraz ešte Vapiano! a Subway pri Opere -tí mi budú chýbať asi najviac lol (:).

Okrem iného mám super "rozrobenú" izbu. Zľava pozerám na turistický batoh, kufor, igelietka, ruksak, kabelka, duffle bag (vôbec netuším slovenský názov pre túto tašku..., dokorán otvorenú poloprázdnu skriňu a cca štyri plné poličky. Balenie ku koncu je vždy epizóda plná emócií a všelijakých myšlienok.

Ale! Druhá návšteva Prahy mi priniesla želaný úspech. Izbu! Mesiace driny, stresu a neustále špárania sa v inzerátoch priniesol prvé ovocie. Teraz nasleduje bod číslo dva - sťahovanie vs úrad práce, poistenie, zubárka,  vytúžené bielenie zubov <3 vs hľadanie práce niekde medzitým. Multitasking vyšitý.  Wish me luck !

------

Sunday, around 14:11. I got stung by something not really specific. Rn I am laying on my bed and smell like a vinegar. That's something you just want.

As I check my diary, I have like three weeks of my aupairlife ahead of me. I will not be able to accomplish my to-do list - what to see in Vienna (like Prater, Oper house, see a dock, some nice castle outside the city and Hallstatt as a bonus). At least I have reason to come back, right? Besides this - I got a message from my exHM from the US that she and the kids are coming to Vienna for one day and then to Hungary. Hmmm.. Apparently I am going to miss something again. (When I was in the USA I missed one wedding and one born kid at least..) It does not look like I am going to LOndon to see Lenie as well. All I was able to manage was visiting Slovakia and bring some clothes back home :D For the last time I would like to eat at my fav places in Vienna - All you can eat buffet, Vapiano and Subway by the Oper House - I am about to miss this place a lot lol

Besides this.. My room is a mess. There is a hiking backbag, suitcase, plastic bag, backpack, duffle bag, half empty closet and around four full shelves. This packing by the end of the journey is always full of emotions.

BUT! the second visit of Prague got me a success!! ROOM! Months of work, stress and non stop checking of flatsharing websites. Now I am about to move and meanwhile I have to do a lot of paperwork - insurance, social services office, dentist and whitening my teeth <3 And of course looking for a job. Multitasking it is! Wish me luck!









Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Štvordňový trip (Zagreb; Ljubljana; Bled)

Innsbruck