8:15AM z JFK do LAX

Šesť hodín v lietadle, len aby sme sa dostali z New Yorku do Los Angeles. Pristáli sme o 20 minút skôr, aby sme potom ďalšiu pol hodinu čakali na kufre, ktoré meškali, pretože sa niečo pokazilo na letisku. Takže úvodné nervy a problémy úspešne za nami. 

Následne s kuframi a ďalšou polhodinou čakania na auto od Sixt-u, kde sme si objednali auto... Nakoniec sme skončili s nádherným Volvom! A namiesto týždňa sme si auto nechali len 5 dní - najhorší nápad :D (akože parkovanie v San Franciscu je o hubu, ale zas ísť pešo na druhý koniec Golden Gate Bridge je moc aj na mňa..)

Ok. Máme auto - ideme jesť - Subway! Po týždni som každému začala liezť s tým na nervy, aj tak :D Nasledujú výkriky - vidím Hollywood sign! Čo, čo ukáž, kde? Babýýý, palmy! Ber foťák/selfí tyčku a foť!




Čo sa týka počasia - zamračené, oblačno, dokonca poprchalo, ale nakoniec sa počasie umúdrilo a nechalo nás. Išli sme sa ubytovať - bývali sme dve ulice od Walk of Fame - chodník slávy. Hviezdy sme si fotili podobný štýlom xD Majiteľka bola/je Poľka - tiež bývalá au-pair, tak nám odpustila parkovanie.. A práve ona nám poradila, čo kde ako a kde, čo kedy vidieť... 
Naše prvé kroky tak smerovali k Hollywood sign a Griffith observatory. Čo sa týka cien - bolo nám pohrozené, že na západe je všetko mrte predražené - nepravda. Akože zaparkovali sme v polovici kopca, takže cesta k observatory bola hike! Ale ten výhľad na celé LA!!  <3 a oceán! Ďalej sme chceli ísť smer West Hollywood a Beverly hills - ale niekde zaparkovať je/bolo ne_mo_žné!

Odparkovali sme auto nakoniec pri moteli a smer chodník slávy. Nájsť hviezdu Jennifer Aniston nám zabralo asi hodinu, po tme a google maps. Walk of fame - atrakcie, obchody so suvernírmi, turisti, hviezdy na chodníkoch a neutíchajúci život + umelci na každom kroku. 








Strih - deň druhý! 
Počasie sa umúdrilo - aka dávame raňajky, balíme, odubytujeme sa. 
Prechádzame cez LA - bohatá časť sa ľahko pozná a ako bonus PALMY! Citróny na strome tu, pomaranče na strome tam! Rozkošný park s jazierkom uprostred. Obchádzame nápis Beverly Hills, pijeme kávu zo Starbucksu, užívame. Za parking platím kartou. Fotíme "selfie" s palmami, bez paliem, sme šťastné. Nalodíme sa do miloveného Volva a razíme smer Santa Monica - oceán, výhľad, koniec slávnej route 66, turisti, atrakcie, tulene vo vode, neskutočné pláže... 


Fotky z "búdky" záchrannej služby, piesok, studený oceán, slnko.. 


prežila som rok v USA, toto je odmena - šťastie!


Dávame obed/večeru - niečo mexické, v rádiu hrajú pesničky v španielčine - štýl. Ľudia tu športujú a vo veľkom! Parky vybavené, všade poriadok, nikoho čudného nestretávame. Stojíme v potravinách, kupujeme niečo prudko zdravé a razíme na pol cestu ku Grand Canyonu

PS: cca hodinu nám trvalo, kým sme sa v pondelok cca o 6 poobede vymotali z LA! Autá, autá everywhere.. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Innsbruck

Štvordňový trip (Zagreb; Ljubljana; Bled)

tour de Austria *Linz,Graz,Salzburg*