Muss mal sehen - musím vidieť !

Čo treba v Nemecku vidieť! Top 10, 15 alebo 20.. Egal.

Dúfam, že o rok si budem môcť povedať tu som bola a pomyselne to odčiarknúť. Spočiatku plánujem okolie v Hessen, potom väčšie mestá, spraviť stretko s kamarátkou z výšky v Norimbergu, navštíviť kamarátku zo strednej a jej famíliu neďaleko Magdeburgu, ďalej to budú nejaké pamiatky, príroda - lesov tu je požehnane, Ostsee (Severné more), Bodensee a nakoniec najvyšší vrch v Nemecku - Zugspitze - 2 962n.m.

Hessen: Fulda, Alsfeld, Gießen, Kassel,Wiesbaden, Frankfurt am Main...

To najväčšie, čo doma máme: Mannheim, Würzburg, Mainz, Erfurt, Köln, München (Lenkys s tebou počítam!), Stuttgart, Karlsruhe, Worms, Dresden, Leipzig, Düsseldorf, Essen, Dortmund, Hannover, Bielefeld, Münster, Bremen, Hamburg, Roztock, Kiel...

Kapitola sama o sebe: Bonn a Berlin

Kultúra - História: Jena (Uni a významné osobnosti), Halle, Zwickau, Chemnitz (Unistadt), Koblenz, Wiesbaden...

Myslím, že moja peňaženka zaplače, ale zážitkov vznikne milión a pribudne milión pohľadníc. Je veľa aupairs, ktoré spočiatku nikoho nepoznajú/alebo nemajú nikoho v okolí, takže návšteva väčších miest (dobré je sa vopred ohlásiť, či býva niekto v okolí a pod.) "zaistí", že sa tam nebudem tackať sama :) Žhavím foťák a už len chystať batúžek so svačinou ^^ Bohužiaľ nebudú to tradičné rožky, ale len žemle. Rožky tu nevedú a ja si musím zvyknúť.

Takže vďaka tomutu plánu si konečne zistím úplne presne, ako funguje verejná doprava - vlaky a busy v Nemecku ^^ Prípadne vyskúšam Mitfahrzentrale :)

Random miesto v prírode

spoločník pri potulkách - keby nebolo zadné koleso v ťahu

Niederjossa

tučný like :)


Bis bald

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Innsbruck

Štvordňový trip (Zagreb; Ljubljana; Bled)

tour de Austria *Linz,Graz,Salzburg*