Niederaula, Landkreis Hersfeld - Rotenburg, Nordhessen

Len v skratke chcem priblížiť, kde bývam, ktoré mestá mám "po ruke" a kde sa všeobecne nachádzam.

Bývam v dosť veľkej dedine (cca 5500 obyvateľov) - Niederaula. Leží na rieke Fulda, patrí do okresu (už spomínaného mesta) Bad Hersfeld, (vládny okrsok je v Kassel-i) a patrí do Bundesland-u Hessen. Toľko z wikipédie. Podľa mapy je vidieť že sa nachádzam v strede Nemecka. Neďaleko odtiaľto sídli amazon.de (resp. veľký sklad - možno aj sídlo - nezisťovala som), je tu ešte niekoľko veľkých firiem a poloha Niederauly sa vyvinula v logistické centrum. Čo sa týka cestovania - do najbližších miest je ľahšie sa dostať autobusom a ďalej pokračovať vlakom (zatiaľ som neskúmala cenové rozdiely na dlhších tratiach). Spoje sú rozumné až do soboty. V nedeľu je skoro všetko zatvorené a keď som sa HM pýtala, či tu teda idú spoje aj v nedeľu - áno, chodia. Dohromady tri spoje za celý deň.

Niederaula

Niederaula hraničí s mestečkom Kirchheim (tam sa chystám na bicykli, opäť tie cyklotrasy <3), s Bad Hersfeld, Hauneck, Haunetal a tiež s Breitenbach am Herzberg. Plus toto územie (Nordhessen) sa nazýva inak ako aj "Rotkäppchenland" t.j. k územiu sa vzťahuje známa rozprávková postava - Červená čiapočka. 4.ho augusta sa dokonca konal deň Červenej čiapočky.

Najbližšia udalosť "Lullusfest" v Bad Hersfeld-e sa začína už 14. októbra 2013 a potrvá dva týždne. Dúfam, že to bude nejaký dobrý jarmok plný sladkostí, ľudí a kolotočov ^^

Bid bald

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Innsbruck

Štvordňový trip (Zagreb; Ljubljana; Bled)

tour de Austria *Linz,Graz,Salzburg*